وقایع روزسوم محرم

٣ محرّم الحرام

١ـ دعوت جهاني اسلام توسط پيامبر اكرم(صلي الله عليه و اله)

٢ـ نامة‌ امام حسين (عليه السلام) به اهل كوفه
٣ـ ورود سپاه عمر بن سعد به سرزمين كربلا
٤ـ خريداري قسمتي از سرزمين كربلا توسط امام حسين(عليه السلام)

1ـ دعوت جهاني اسلام توسط پيامبر اكرم(صلي الله عليه و اله)

پس از تثبيت اسلام در مدينه و نواحي اطراف آن، پيامبر اكرم (صلي الله عليه و اله) در سوم محرم سال هفتم هجري به منظور اعلام ظهور اسلام و دعوت جهاني به اين دين مبين، با ارسال نامه به پادشاهان و امپراتوران كشورهاي مختلف، رسماً دعوت به اسلام را آغاز كرد. تاريخ نويسان تعداد آنها را بين 12 تا 26 نامه شمرده‌اند .
2 ـ نامه امام حسين(عليه السلام) براي اهل كوفه

در اين روز امام حسين(عليه السلام) نامه‌اي در پاسخ به نامه‌هاي اهل كوفــه نوشتــند كـه در آن ضمن يادآوري نامه‌ها و دعوت‌هاي مكررشان، از آنان خواستند تا بر بيعت خود ثابت باشند و آن حضرت را ياري نمايند و به قيس بن مسهّر صيداوي دستور دادند تا آنها را به كوفه برساند، اما مأموران در بين راه او را بازداشت كرده، در نهايت به شهادت رساندند .

3 ـ ورود سپاه عمر بن سعد به سرزمين كربلا

پس از آن كه حرّ بن يزيد، امام حسين(عليه السلام) و يارانش را در سرزمين كربلا محاصره کرد و مانع از حركت آنان به سمت کوفه گرديد، عبيدالله بن زياد فرماندهي سپاه يزيد را بر عهدة عمربن سعد گذاشت.  عمر بن سعد در روز جمعه سوم محرّم الحرام سال 61 قمري به همراه شش هزار نفريا نه هزار نفر نيروي جنگي وارد سرزمين كربلا شد .

4 ـ خريداري قسمتي از سرزمين كربلا توسط امام حسين(عليه السلام)

در روز سوم محرم سال 61 هـ .ق. امام حسين‌(عليه السلام) قسمتي از سرزمين كربلا را كه مرقد مطهرشان در آن واقع شده است، از اهل نينوا و غاضريه به مبلغ شصت هزار درهم خريداري و با آنها شرط كردند كه مردم را براي زيارت قبرشان راهنمايي و زايران او را تا سه روز ميهماني کنند .

سوم محرم؛ روز حضرت رقیه

ویژه نامه شهادت حضرت رقیه (س)

دل نوشته های حضرت رقیه (س)